Menü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

--E-mail:
--info@promusicabudaors.eu

--Budaörsi Pro Musica Kórus

 
Kórusunk


Tisztelt Látogató!

A Budaörsi Pro Musica Kórus 1984-ben alakult, s Budaörs város, valamint a Kórusalapítvány támogatásával működik.
Legfőbb célunknak a kóruskultúra terjesztését, a karéneklés magas színvonalú művelését tekintjük. Rendszeresen közreműködünk különböző helyi rendezvényeken. Hazai és külföldi önálló hangversenyeinken, fellépéseinken a magyar és külföldi zeneirodalom klasszikus műveiből egyaránt adunk elő. Egyházi és világi repertoárunk a reneszánsztól napjainkig terjed.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koncertjeinket többnyire Budaörsön, Budapesten és a környező településeken tartjuk, de énekeltünk már Szegeden, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Tordaszentlászlón, a Felvidék néhány magyarlakta településén, Lengyelországban és Németországban is.

Énekkarunk az "Éneklő Magyarország" minősítésen 1992-ben "Hangversenykórus", 1995-ben "Hangversenykórus Cum Laude", 2000-ben és 2003-ban pedig a legmagasabb, "Hangversenykórus Summa Cum Laude" minősítést nyerte el. 1996-ben a Pest Megyei Önkormányzat Közművelődési Díjában részesült.

Az együttes 1994-ben önálló hangkazettát, 1997-, 2000-, 2004- és 2009-ben CD-felvételt, 2010-ben pedig koncertfilmet jelentetett meg.

Új tagok jelentkezését folyamatosan fogadjuk a 06-30-844-0525 -os telefonszámon, illetve a Budaörsi Közösségi Házban tartott hetenkénti énekkari próbáinkon, ahol
rövid személyes meghallgatást követően nyerhető felvétel az énekkarba.
A kottaolvasási készség nem feltétel.

www.promusicabudaors.eu